Szkło libbey Szkło libbey Syropy Monin Blendery Hamilton Puree Owocowe Funkin Napoje Ocean Spray Napój Imbirowy Old Jamaica Ginger Beer szklanki z logo POS HORECA
ZALOGUJ SIĘ Strona Główna      Nowości      Rejestracja      Kontakt      Pomoc/Regulamin      O Firmie      Doradcy Regionalni      Partnerzy      Nadruki reklamowe      POS Horeca - Realizacje      Do pobrania
Zaloguj się aby dokonać zakupów w sklepie www.apspolska.pl.
Login:
Hasło:
Zaloguj się
Akcesoria barmańskie
Akcesoria do kawy
Akcesoria do wina
Butelki treningowe flair
Czekoladziarki Bras
Ekskluzywne produkty Leopold
Mieszadełka i wykałaczki cocktailowe
Nalewaki do butelek
Otwieracze do butelek
Poradniki Barmańskie
Słomki i serwetki cocktailowe
Syropy owoce puree pre mix
Szkło dla gastronomii Libbey
Szkło Libbey - Zestawy
Szkło według zastosowania
Wyposażenie Bufetu
Wyposażenie dla gastronomii
Kawa Molinari
Kubki miedziane Cooper Mug
Młynki Peugeot i APS
Porcelana Ariane
Porcelana Porcelite
Porcelana RAK
Słoiki Weck
Sztućce Amefa
Texturas
Emulsyfikacja
Sferyfikacja
Zagęszczające
Zaskakujące
Żelifikacja
Tonic Fever Tree
Blendery Hamilton Beach
Szkło APS Economy Line
Royal Porcelain
Shakery
TOP PRODUKTY
Pokaż więcej Napój Imbirowy Old Jamaica Ginger Beer
Pokaż więcej Serwetki cocktailowe, 24x24cm, składane 1/4, białe, 200szt
Pokaż więcej Kieliszek do wódki Sevilla Economy Line 44ml
Pokaż więcej Szklanka niska Alaska Economy Line 230ml
Pokaż więcej Szklanka wysoka Alaska Economy Line 270ml
aps polska
Twój koszyk: 0.00zł  
Jesteś w dziale: Texturas
KONTAKT
DOSTAWA
Maciej Wierzchowski Joanna Rozenbajgier Jan Dzieduszycki
KURIER UPS
 
- przedpłata na konto 17
 
- przelewy24 (payU, karta kred.) 17
 
- płatność przy odbiorze (pobranie) 23
Porozmawiaj na GG Porozmawiaj na GG
maciek@apspolska.pl joanna@apspolska.pl janek@apspolska.pl
Tel. +48 22 851 92 22
Kom: +48 609 803 236
fax: +48 022 841 14 85
Tel. +48 22 841 15 52
Kom. + 48 661 788 578
fax: +48 022 841 14 85
Tel. +48 22 841 15 52
Kom. + 48 785 258 959
fax: +48 022 841 14 85
Emulsyfikacja
Emulsyfikacja
Sferyfikacja
Sferyfikacja
Zagęszczające
Zagęszczające
Zaskakujące
Zaskakujące
Żelifikacja
Żelifikacja
sortuj:
ilość towarów:
Znaleziono 5   
foto Tekstura Xantana 600g   Kod produktu: TEX23
Cena netto: 160.00 zł
Opis:
Zagęszcza produkty bez zmian ich początkowych właściwości smakowych. Ma również duże możliwości napowietrzające, co oznacza, że może utrzymać elementy zawieszone w cieczy bez ich zatapiania się w niej. Może również zatrzymywać gaz. Charakterystyka: drobny proszek, rozpuszczalny na zimno i ciepło, potrafi zagęszczać alkohole, posiada niezwykle wysoką odporność na proces zamrażania i odmrażania. Mimo podnoszenia temperatury nie traci zdolności zagęszczających - delikatnie mieszamy i pozwalamy aby samodzielnie się rozpuściła.

Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Tekstura Sucro 600g   Kod produktu: TEX11
Cena netto: 300.00 zł
Opis:
Emulgator pochodzący z sacharozy, otrzymywany z reakcji między sacharozą i kwasami tłuszczowymi (sucroester). Ze względu na wysoką stabilność jako emulgator używany jest do przygotowania emulsji typu olej w wodzie. Posiada również właściwości napowietrzające, idealne do robienia pianek alkoholowych. Charakterystyka: proszek, nierozpuszczalny w tłuszczu, rozpuszczalny w wodzie bez konieczności podgrzewania, chociaż w cieple rozupuszcza się szybciej, jest miękkim żelem, który nie formuje się podczas mieszania.

Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Tekstura Lecite 300g   Kod produktu: TEX10
Cena netto: 110.00 zł
Opis:
Naturalna lecytyna sojowa - podstawowy emulgator, idealny do robienia "powietrza". Ten produkt, odkryty pod koniec XIX wieku został po raz pierwszy wyprodukowany dla przemysłu spożywczego w ostatnim stuleciu. Dodatkowo lecytyna wykazuje działanie zapobiegające miażdżycy a także zawiera witaminy, minerały oraz przeciwutleniacze. Lecite wytwarza się z soi nietransgenicznych. Charakterystyka: drobny proszek, rozpuszcza się w zimnie, dzięki wysokiej mocy emulgującej Lecite jest idealnym produktem do zamiany cieczy w powietrzne pianki.
Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Tekstura Lota 500g   Kod produktu: TEX07
Cena netto: 130.00 zł
Opis:
Lota to organiczny środek żelujący pochodzący z czerwonych alg, podobnie jak inne karageniany. Algi te można znaleźć na wybrzeżach północnego Atlantyku, a także w wodach Filipin i Indonezji. Iota ma bardzo specyficzne właściwości - daje miękkie, elastyczne żele. Może być również używana do tworzenia ciepłego żelu. Charakterystyka: drobny proszek, wymieszać w zimnej cieczy i doprowadzić do temperatury 80 °C, wylać do zastygnięcia. Jeśli żel przerwie się, można go odtworzyć pozostawiając do wyschnięcia.
Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Tekstura Gellan 400g   Kod produktu: TEX08
Cena netto: 350.00 zł
Opis:
Gellan to stosunkowo niedawno odkryty (1977) środek żelujący otrzymywany w drodze fermentacji bakterii Sphingomonas Elodea. W zależności od metody produkcji, istnieją dwa rodzaje gellanu. Przykład ten jest twardym Gellan'em. Gellan pozwala na uzyskanie zwartego żelu , który kroi się gładko i wytrzymuje temperatury do 90 ° C (gorące żelatyny). Charakterystyka: drobny proszek Sposób użycia: aby uzyskać efekt żelowania należy rozpuścić 5-10g proszku w 1litrze roztworu wodnego w temperaturze pokojowej. Podgrzać do 90 °C, następnie schłodzić. Produkt traci swoje właściwości żelujące w silnych roztworach soli.

Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Tekstura Kappa 400g   Kod produktu: TEX06
Cena netto: 200.00 zł
Opis:
Kappa to organiczny środek żelujący pochodzący z alg, podobnie jak inne karageniany. Glony te są wykorzystywane już od ponad 600 lat. W połowie XX wieku "irlandzki mech"zaczęto produkować jako środek żelujący na skalę przemysłową. Kappa tworzy żel charakteryzujacy się twardą, spójną i kruchą strukturą. Dzięki szybkiemu procesowi żelifikacji jest idealny do tworzenia warstw. Charakterystyka: drobny proszek. Sposób użycia: należy zmiksować na zimno, doprowadzić do wrzenia i przez chwilę pozostawić pod przykryciem. Substancja raz zżelowana potrafi wytrzymać temperatury do około 60 °C. W środowiskach kwaśnych produkt wykazuje dużo mniejsze właściwości żelujące.
Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Tekstura Agar 500g   Kod produktu: TEX05
Cena netto: 250.00 zł
Opis:
Agar jest substancją żelującą używaną w Japonii już od XV wieku. W 1859 roku został wprowadzony do Europy jako chiński środek spożywczy i na początku XX. wieku zaczął być używany w przemyśle spożywczym. Agar w zimnej wodzie pęcznieje, natomiast dobrze rozpuszcza się w wodzie o temperaturze ok. 90-100 °C, a zestala się, tworząc rodzaj żelu w 40-50 °C. Jest dobrym źródłem błonnika pokarmowego. Agar jest wykorzystywany jako naturalny, bezsmakowy środek żelujący przy produkcji słodyczy (np. galaretek, dżemów) i innych przemysłowych produktów spożywczych, w fotografii, chemii, farmacji (jako środek spęczniający, żelujący i powodujący rozpad tabletek) i kosmetyce. Charakterystyka: drobny proszek. Sposób użycia: rozpuścić 2-10g w 1 litrze wody w temperaturze pokojowej, doprowadzić do wrzenia. Produkt raz zżelowany wytrzymuje temperaturę do +70 ° C (możliwość tworzenia ciepłych żelatyn). Pozostawić do odpoczynku dla prawidłowej żelifikacji W środowiskach kwaśnych traci część właściwości żelujących.

Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Tekstura Malto 1000g wiaderko   Kod produktu: TEX21
Cena netto: 240.00 zł
Opis:
Malto jest produktem powstałym na bazie maltodekstryny, węglowodanów uzyskanych z cząsteczek skrobi kukurydzianej, w tym przypadku z tapioki. Posiada niewielkie właściwości słodzące, jest lekkostrawna i nie jest kaloryczna. Jest stosowana jako substancja zwiększająca objętość, ale może też absorbować olej. Używana w przemyśle spożywczym do wytwarzania między innymi napojów, produktów mlecznych, cukierków, zup, odżywek dla dzieci. Charakterystyka: wyjątkowo drobny proszek, bardzo łatwo się rozpuszcza zarówno w substancjach zimnych jak i ciepłych. Można poddać obróbce proszek po zmieszaniu z olejem (2 części Malto do 1 części oleju) a rozpuści się on całkowicie w kontakcie z wodą. Tylko w 1 kg. opakowaniach
Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Tekstura Azuleta 1000g   Kod produktu: TEX18
Cena netto: 120.00 zł
Opis:
Azuleta to skrystalizowany cukier posiadający smak, zapach i kolor fiołków. Może być używany do wniesienia kwiatowej nuty w wyoby cukiernicze, rózne dania lub do wykończenia cocktaili. Bardzo aromatyczny, intensywność jego smaku można zmniejszyć poprzez zastąpienie części Azulety zwykłym cukrem. Charakterystyka: małe, fioletowe kryształki. Należy unikać zwilgocenia.

Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Tekstura Yopol 400g   Kod produktu: TEX16
Cena netto: 100.00 zł
Opis:
Yopol to sproszkowany jogurt. Z powodzeniem może zastępować naturalny jogurt w potrawach gdzie użycie świeżego jogurtu jest niemożliwe. Z Yopol'em można przygotować mieszanki z owocami LYO i smakiem jogurtu, cukierki i chrupki, paluszki jogurtowe oraz ciastka. Charakterystyka: proszek. Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, unikać zwilgocenia.

Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Tekstura Fizzy 300g   Kod produktu: TEX13
Cena netto: 85.00 zł
Opis:
Fizzy to produkt musujący. Mogą być spożywany bezpośrednio lub rozpuszczony w wodzie. Ma także mnóstwo innych zastosowań: można zatopić granulki w czekoladzie lub karmelu albo zmielić je na proszek i wymieszać z innymi składnikami takimi jak owoce lub sorbety. Fizzy ma neutralny zapach wykończony cytrynową nutą, łączy się z dowolnymi smakami i składnikami. Charakterystyka: wydłużone granulki. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Unikać zwilgocenia.

Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Tekstura Manitol 700g   Kod produktu: TEX17
Cena netto: 100.00 zł
Opis:
Manitol jest produktem bezwonnym, otrzymywanym z fruktozy i cukrów z glonów lub grzybów. Nie stymuluje wzrostu stężenia glukozy we krwi i dlatego jest stosowany jako słodzik odpowiedni dla diabetyków. Jego przedawkowanie może powodować efekt przeczyszczający. Manitol ma niską hydroskopijność i nie jest produktem nawilżającym. Może być podgrzany do temperatury 400 ° C (bez palenia). W porównaniu z sacharozą ma niskie właściwości słodzące ( około 50%). Jest stosowany do krystalizacji wszelkiego rodzaju wyrobów np. powłok na cukierkach, suszonych owocach, gumach do żucia. Charakterystyka: biały proszek. Sposób użycia: rozpuścić na średnim ogniu, aż produkt stanie się całkowicie płynny, ostrożnie pokryj nim poszczególne składniki.

Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Tekstura Crumiel 400g   Kod produktu: TEX14
Cena netto: 110.00 zł
Opis:
Crumiel to miód w postaci skrystalizowanej. Składa się z miodu kwiatowego 60%, maltodekstryny oraz alginianu sodu. Crumiel pozwala nam na wkomponowanie aromatu miodu do wielu potraw przygotowywanych zarówno na słodko, jak i na słono, dodając im unikatowej, chrupiącej konzystencji. Charakterystyka: małe, nieregularne granulki.. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Tekstura Crutomat 400g   Kod produktu: TEX15
Cena netto: 155.00 zł
Opis:
Crutomat to odwodnione, chrupiące płatki pomidorów o intensywnym kolorze jasnej pomarańczy. Crutomat nie zakwasza produktów i wydobywa pełny smak pomidorów. Nadaje unikalną teksturę różnym potrawom. Charakterystyka: wydłużone płatki. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu pozbawionym światła.
Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Tekstura Sparkys 210g   Kod produktu: TEX19
Cena netto: 130.00 zł
Opis:
Sparkys to małe kawałki karmelu, które wywołują efekt musowania podczas kontaktu z wilgocią . Nadają potrawom niepowtarzalną, chrupiącą teksturę.

Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Tekstura Choco Sparkys 210g   Kod produktu: TEX20
Cena netto: 140.00 zł
Opis:
Sparkys Choco to małe kawałki karmelu w czekoladzie, które wywołują efekt musowania podczas kontaktu z wilgocią . Nadają potrawom niepowtarzalną, chrupiącą teksturę.
Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Tekstura Algin 500g   Kod produktu: TEX01
Cena netto: 175.00 zł
Opis:
Algin to naturalny produkt uzyskiwany z brunatnic, które można spotkać między innymi w zimnych wodach Irlandii, Szkocji, Ameryki Północnej i Południowej, Australii, Nowej Zelandii i RPA. Algin jest niezmiernie istotnym składnikiem przy sferyfikacji, gdyż w połączeniu z produktami zawierającymi wapń tworzy zewnętrzną błonę na produktach, zamykając cały proces. Charakterystyka: drobny proszek. Żeluje w obecności Calcicu. Rozpuścić 5-8g/1 litr w temperaturze pokojowej w środowisku wodnym, zblendować, odczekać około godzinę i połączyć z Calcitem aby osiągnąć efekt sferyfikacji. Nie wymaga podgrzewania, do uzyskania procesu sferyfikacji.

Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Tekstura Calcic 600g   Kod produktu: TEX02
Cena netto: 85.00 zł
Opis:
Calcic to stabilizator powszechnie używany w przemyśle spożywczym np. przy produkcji serów. Calcic ma zasadnicze znaczenie w reakcji z Alginem przy sferyfikacji. Jest to idealny substrat, dzięki bardzo dobrej rozpuszczalności w wodzie, posiada zdolność do sferyfikacji. Charakterystyka: granulat. Wysoka rozpuszczalność w wodzie. Duża zdolność wchłaniania wilgoci.

Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Tekstura Gluco 600g   Kod produktu: TEX04
Cena netto: 125.00 zł
Opis:
Gluco składa się z glukonolaktanu wapnia, mieszaniny dwóch soli wapniowych (glikonian wapnia i mleczanu wapnia), używany do produktów bogatych w wapń i idealny dla techniki odwróconej sferyfikacji, nie zmienia w ogóle smaku przygotowywanej żywności. W przemyśle spożywczym glukonolaktanu wapnia używa się do wzbogacania różnych środków spożywczych w wapń. Charakterystyka: drobny proszek. Najlepiej rozpuszczać w zimnym płynie, aby uniknąć problemów przy rozpuszczaniu Gluco należy dodać przed wszystkimi innymi teksturami. Produkt zachowuje się dobrze zarówno w kwaśnych, tłustych jak i alkoholowych substancjach.

Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Tekstura Citras 600g   Kod produktu: TEX03
Cena netto: 85.00 zł
Opis:
Citras to produkt wytworzony z cytrynianu sodu, otrzymywany głównie z owoców cytrusowych; jest zwykle stosowany w przemyśle spożywczym w celu zapobiegania ciemnienia owoców i warzyw. Ma właściwości zmniejszające kwasowość żywności a używanie go umożliwia osiągnięcie sferyfikacji ze składników silnie kwasowych. Rozpuszcza się łatwo i działa natychmiastowo. Charakterystyka: proszek. Wysoka rozpuszczalność w wodzie.

Dostępność: DOSTAWA24H

   szt.
foto Caviar Box   Kod produktu: C1-2002
Cena netto: 472.00 zł
Dostępność: BRAK

Znaleziono 5